Оригинален патентован ферментатор (воден клапан) на марката ROTO за тиха ферментация на вино, грозде или други плодове в бъчвите и бидоните.Предотвратява навлизането на нежелан кислород в съда и дава възможност за изхвърляне на въглероден диоксид по време на алкохолна ферментация.Ферментаторът е с диаметър 7 см и височина 14 см.Предлага се в комплект с тапичка.
Инструкции за употреба:
Пробиване на отвор - при полиетиленовите бурета се пробива отвор в горната част на капака. Пробива се внимателно с плоско свредло за дърво от 18 мм на обозначеното за това място.Ферментаторът се слага в пробития отвор на капака на бурето. Уредът се състои от две части, долната, която прилича на “фуния", се пълни с вода до отбелязаната черта. След това се поставява другата част - „капакът“.Когато вече не се виждат мехурчета в клапана, това означава, че ферментацията е завършила. Клапанът се маха и почиства и на отвора се слага тапичката.
Допълнителни характеристики: