Ферментатор (воден клапан) за вино с тапичка ROTO

  • Ферментатор (воден клапан) с тапичка
  • За ферментация на вино, грозде или др. плодове
  • Материал: пластмаса
  • Диаметър: 7 см
  • Височина: 14 см
Производител: ROTO
Артикулен номер: UT2124DH

Оригинален патентован ферментатор (воден клапан) на марката ROTO за тиха ферментация на вино, грозде или други плодове в бъчвите и бидоните.
Предотвратява навлизането на нежелан кислород в съда и дава възможност за изхвърляне на въглероден диоксид по време на алкохолна ферментация.
Ферментаторът е с диаметър 7 см и височина 14 см.
Предлага се в комплект с тапичка.

Инструкции за употреба: 

Пробиване на отвор - при полиетиленовите бурета се пробива отвор в горната част на капака. Пробива се внимателно с плоско свредло за дърво от 18 мм на обозначеното за това място.
Ферментаторът се слага в пробития отвор на капака на бурето.
Уредът се състои от две части, долната, която прилича на “фуния", се пълни с вода до отбелязаната черта. 
След това се поставява другата част - „капакът“.
Когато вече не се виждат мехурчета в клапана, това означава, че ферментацията е завършила.
Клапанът се маха и почиства и на отвора се слага тапичката.

 

Допълнителни характеристики:

 

МатериалПластмаса
26,76 лв
increase decrease
Наличност: В наличност

Оригинален патентован ферментатор (воден клапан) на марката ROTO за тиха ферментация на вино, грозде или други плодове в бъчвите и бидоните.
Предотвратява навлизането на нежелан кислород в съда и дава възможност за изхвърляне на въглероден диоксид по време на алкохолна ферментация.
Ферментаторът е с диаметър 7 см и височина 14 см.
Предлага се в комплект с тапичка.

Инструкции за употреба: 

Пробиване на отвор - при полиетиленовите бурета се пробива отвор в горната част на капака. Пробива се внимателно с плоско свредло за дърво от 18 мм на обозначеното за това място.
Ферментаторът се слага в пробития отвор на капака на бурето.
Уредът се състои от две части, долната, която прилича на “фуния", се пълни с вода до отбелязаната черта. 
След това се поставява другата част - „капакът“.
Когато вече не се виждат мехурчета в клапана, това означава, че ферментацията е завършила.
Клапанът се маха и почиства и на отвора се слага тапичката.

 

Допълнителни характеристики:

 

МатериалПластмаса
Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви