Спирто-захаромер е измервателен уред за определяне съдържанието на захар и показване процентното съдържание на алкохол.Спирто-захаромера ще ви послужи при определяне на съдържанието на алкохол и захар в произвежданите и консумирани от вас спиртни напитки. Измерването се извършва чрез потапяне в напитката, като отчитането става по скалата на делението, до което е потънал спирто-захаромера. Точността се гарантира при температура на течността от 20 градуса. Този измервателен уред позволява да се определи захарността на гроздето и степента му на узряван.е Също е възможно да се определи и калкулира чрез известно приближение алкохолното съдържание, което ще се получи от това грозде. Спирто-захаромерът позволява да се проследява процеса на ферментация на ширата и да се определи приблизително кога захарта ще се превърне в алкохол.
Допълнителни характеристики: